Sport

Eén zwempak, twee wielen en een triatlon!

Laten we beginnen bij het begin. Ik ben geen hardloper, zwemmen kan ik alleen omdat ik op mijn zesde van meester Pieter het diepe in moest en fietsen…van Amsterdam naar Diemen en weer terug lukt nog net. Maar waarom dan toch die (laten we beginnen bij een kwart) triatlon? Tja…

Uitdaging

Elke dag vertel ik de meiden die ik coach dat ze op zoek moeten gaan naar uitdagingen. Doelen stellen waardoor ze telkens iets hebben om naar toe te werken en waardoor het leven leuk blijft. Toen ik op een helder moment mijn eigen doelen wilde gaan opschrijven kwam ik helaas niet verder dan elk weekend weer een nieuw eettentje uitproberen.. De knop moest om en het sportieve beest wat in mij zit moet gevoed worden! Na 20 jaar volleyballen ben ik gestopt. Ik vond het niet meer leuk, kreeg er geen energie van en was even helemaal klaar met al het ‘moeten’.  En dan zit je thuis, met al je vrije tijd. Deze wordt al snel opgevuld door twee drukke banen, lieve vriendinnen en een leuk vriendje, maar aangezien ik de 30 nog niet heb gehaald wil ik ook strak in mijn vel blijven zitten. En dat lukt door te sporten en gezond te eten. Dat gezond eten heb ik ondertussen wel onder de knie, tijd voor wat beweging!

Triatlon

Een triatlon, ik wist eerst niet eens hoe je het schrijft. Met ‘h’ of zonder ‘h’, als zelfs het schrijven van het woord al moeilijk is, wat moet het uitvoeren ervan dan wel niet voorstellen?! Iedereen die vroeger aan mij verkondigde een triatlon te gaan doen verklaarde ik voor gek. Wie wil er in godsnaam eerst zwemmen, dan fietsen en afsluiten met hardlopen? Nou ik dus. En omdat hier van alles bij komt kijken neem ik jullie de komende weken, maanden of misschien wel jaren mee in mijn weg naar de Olympische Spelen…ohnee, het voorbereiden voor een triatlon.

3 thoughts on “Eén zwempak, twee wielen en een triatlon!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s