Druk, drukker, drukst…

Ik neem het woord ‘druk’ niet graag in de mond, maar soms heb je het gewoon écht druk. Moet je deze drukte willen combineren met het voorbereiden op een triatlon? 

Verhuizen, een kast die niet door het trappengat past, overuren op mijn werk, solliciteren, een nieuwe baan, mijn oude baan opzeggen, allemaal dingen die me behoorlijk wat stress hebben opgeleverd. En dan kunnen mensen zeggen: maar het zijn toch ook veel leuke dingen? Ja dat is zo, maar toch wilde ik soms liever bij de kachel onder een dekentje wegkruipen.

Al een tijdje ben ik aan het solliciteren omdat ik in mijn huidige baan geen uitdaging meer vind. Het werk kostte me eerder energie dan dat het mij opleverde en dan is het tijd voor verandering. Echter kost het nog meer energie om die verandering ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Verschillende bedrijven heb ik meerdere keren van binnen gezien, telkens werd ik het nét niet. En ik kan je vertellen: afgewezen worden wil je niet te vaak meemaken. Maar goed, de aanhouder wint want per 1 januari kan ik beginnen met mijn nieuwe baan!

En dan komt het volgende stressmoment: je oude baan opzeggen. Ik heb altijd met plezier gewerkt en wil het mijn collega’s eigenlijk niet aan doen om weg te gaan in deze ‘drukke’ periode, maar goed soms moet je voor jezelf kiezen. Ook hier geldt weer: ondanks dat je voor jezelf een bewuste keuze hebt gemaakt is het niet makkelijk om dit gesprek aan te gaan. De nachtrust werd er niet beter van, maar ondertussen is het hoge woord eruit en heb ik allemaal lieve reacties ontvangen.

Ohja en tussendoor was daar nog het verhuizen, ook wel samenwonen te noemen. Pap en mam die met de verhuisbus naar mijn studentenkamertje gereden kwamen. Samen alle dozen drie trappen naar beneden om ze daarna een aantal straten verderop weer drie trappen omhoog te sjouwen. Ook dit doe ik met een leuk vooruitzicht en het is maar een paar uurtjes werk, maar hier blijkt weer dat het toch veel energie kost en ‘druk’ aanvoelt. Eigenlijk gaat het er niet om of het veel tijd kost, maar of het emotioneel iets met je doet. En inderdaad, al deze dingen zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten.

Nu vragen jullie je vast af: en Marloes, hoe gaat het met je triatlon-voorbereidingen? Nou, die staan op een laag pitje. Soms zijn er dingen belangrijker in het leven en moet je ook weten wanneer je rust (of een pepernoot) moet pakken. Hardlopen vind ik heerlijk, zelfs in de kou en dat ben ik dan ook af en toe aan het doen. De sportschool moet ik even niet aan denken en ook een zwemtraining sla ik deze keer over. Wel merk ik dat ik weer wat meer tot rust kom, de drukte lijkt voorbij en het nieuwe jaar staat fris op de stoep. De komende maand is elk weekend volgepland, maar het contract is getekend, de ontslagbrief ingeleverd en het huis ingericht. Tijd om te genieten van mijn vrienden en familie in de decembermaand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s