Frambozen kwarktaart

Jaaa, er is weer een nieuwe taart die je kan eten als ontbijt! En ik kan wel zeggen dat dit 1 van de betere versies is…


Ingredienten (8 stukken):

100 gram havermout
6 medjoel dadels
2 eetlepels kokosolie
750 gram magere kwark
40 gram eiwitpoeder cookie & cream smaak
250 gram diepvries frambozen
8 blaadjes gelatine
Half bakje zuivelspread ligt

Benodigdheden: springvorm, staafmixer, blender, mengkom, pannetje


Bereiden (10 min + 2 uur koelkasttijd): Doe de havermout met de dadels in de blender en mix het tot een fijne massa. Verwarm ondertussen de kokosolie. Zodra de kokosolie gesmolten is voeg je het havermoutmengsel erbij. Verdeel het geheel over de bodem van de springvorm (eventueel eerst met bakpapier bekleden) en zet het in de koelkast.

Pak de mengkom en doe hier de kwark samen met de zuivelspread en het eiwitpoeder in. Mix met de staafmixer tot een gladde massa. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water zodat het glibberig wordt. Verwarm de frambozen in het pannetje. Zodra het begint te borrelen draai je het vuur uit en voeg je de gelatineblaadjes toe. Roer totdat de gelatine niet meer zichtbaar is. Voeg dit mengsel toe aan het kwarkmengsel en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de havermoutbodem. Zet een paar uur in de koelkast totdat het een stevige taart is geworden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s