Courgetti met tuinerwtenpuree!

Courgetti is (nog steeds) hip, lekker en gezond. Geen spaghetti maar courgette als pasta. Dat betekent minder koolhydraten en meer groente, maar op een gegeven moment kan het gaan vervelen. Tijd voor wat meer variatie dus…zie hier: courgetti met tuinerwtenpuree!


Ingredienten (2 / 3 personen): 

1 courgette
350 gram tuinerwten
Half bakje zuivelspread light
1 teentje knoflook
Halve rode peper
200 gr gerookte kipreepjes
250 gram champignons
150 gram wortels
250 gram cherrytomaatjes
3 stuks bosui

Benodigdheden: Spirelli, wokpan, vergiet, staafmixer


Bereiden (15 minuten): Snijd de volledige courgette met de spirelli tot courgetti en leg dit apart. Snijd de champignons, bosui en wortel in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Kook de tuinerwten een aantal minuten totdat ze zacht zijn. Giet af en mix het (met de staafmixer) samen met de fijngesneden knoflook, rode peper en de zuivelspread tot een groene massa. Zet apart.

Roerbak de kipreepjes, de champignons en de dungesneden wortel. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Roerbak de laatste twee minuten de courgetti en de gehalveerde cherrytomaatjes mee. Voeg uiteindelijk de tuinerwtenpuree toe. Serveer dit mengsel op een bord en maak af met de bosui.


Tip: Ook lekker met een beetje geitenkaas! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s