Weekmenu #1

Sinds deze week ben ik weer begonnen met het alom bekende ‘tracken’. Toen ik startte met Personal Body Plan stond mijn hele leven in het teken van tracken. Alles wat ik at werd netjes afgewogen. Uiteten was lastig want dan wist je niet hoeveel van welk product je binnen kreeg. Ook een alcoholisch drankje was uit den boze. Water, thee en zo nu en dan een cappuccino, that’s it.

Gelukkig is dat verleden tijd. Na een tijdje tracken kwam ik erachter dat ik niet blij werd van zo’n ‘streng’ regime. Ik ben overgestapt op de handpalmmethode. Dit betekent eigenlijk niet meer of minder dan eten op gevoel met wat handige richtlijnen. Door het tracken kreeg ik goed zicht op welke producten hoog in eiwitten, vetten of koolhydraten zitten en dat maakte de handpalmmethode een stuk makkelijker.

Echter merkte ik de laatste maanden dat dit eten op gevoel niet meer heel goed lukte. Ik week af van de producten die wat opleveren voor mijn lichaam en waar ik en mijn lichaam blij van werd. Vandaar dat ik nu weer heel even terug ben gegaan naar de tracker, maar dan met meer vrijheid. Hieronder zien jullie een overzichtje van mijn eten tot nu toe!


Maandag

Elke dag begin ik met een ontbijtje en 2 koppen thee. Gedurende de dag drink ik nog veeeel water en thee. Oke, van thee krijg ik volgens de tandarts aanslag, dus meestal pak ik warm water met munt of gember, ook op mijn werk. Maar soms drink ik ook wat anders…

07.30 u – Maiswafels. Eentje belegd met pindakaas en banaan. Eentje met pompoenhummus en kipfilet en eentje met huttenkase en blauwe bessen.

10.30 u – The Primal Pastry Paleo protein cocoa & een cappuccino met sojamelk.

12.30 u – Aziatische wok met sperziebonen, Italiaanse roerbak (dat is gek bij Aziatisch eten), sojasaus, vissaus en tonijn op water.

15.30 u – Optimel Griekse Stijl Framboos & een cappuccino met sojamelk.

19.30 u – Ceasar salade met kipdrumsticks uit de oven, zelfgemaakte croutons en een ceasardressing met een basis van kwark (voor het sporten).

21.00 u – 1 Snack a Jack caramel.

 

Dinsdag

Zoals je zult zien is mijn ontbijt elke dag hetzelfde. Dit is omdat ik het makkelijk vindt, maar ook net waar ik zin in heb. De ene keer eet ik weken achter elkaar kwark met fruit in de ochtend, nu zijn dat maiswafels. 

07.30 u – Maiswafels. Eentje belegd met pindakaas en banaan. Eentje met pompoenhummus en kipfilet en eentje met huttenkase en blauwe bessen.

10.30 u – Fulfil bar Peanut Caramel (veel te duur maar o zo lekker) & een cappuccino met sojamelk.

12.30 u – Frittata van Italiaanse roerbakmix, eieren, kwark en gerookte zalm.

15.30 u – Optimel Griekse Stijl Framboos & een cappuccino met sojamelk. Later in de middag nog een flesje Coca Cola light.

18.00 u – 1 witte boterham met een dun laagje Bonne Mamma jam (voor het hardlopen).

20.00 u – Gevulde paprika met vegetarisch gehakt, pastinaak, courgette, tomatenpuree, flink wat kruiden en een homp huttenkase.

21.00 u – 1 Snack a Jack caramel.

 

Woensdag

Jaja, ik ben me ervan bewust. Mijn tussendoortjes zijn ongeveer elke dag hetzelfde. Dit komt doordat ik dan op mijn werk zit en kwark en een eiwitreep/brownie gewoon makkelijk en vullend zijn. 

07.30 u – Maiswafels. Eentje belegd met pindakaas en banaan. Eentje met pompoenhummus en kipfilet en eentje met huttenkase en blauwe bessen.

10.00 u – 2 Winegums.

10.30 u – Zelfgemaakte zwarte bonen brownie & een cappuccino met sojamelk.

12.30 u – Frittata van Italiaanse roerbakmix, eieren, kwark en gerookte zalm.

15.30 u – Optimel Griekse Stijl vanille & een cappuccino met sojamelk.

17.00 u – Smart bar Cruncy Peanut Caramel (voor het sporten).

20.00 u – Pompoenstoof met kikkererwten, champignons, wortel en veel koriander. Hierna een blikje Coca Cola zero cherry.

 

Donderdag 

Heel vaak kook ik wat extra voor het diner zodat ik dit als lunch kan meenemen. Scheelt een hoop werk en je hebt een lekker warm maaltje in de middag.

07.30 u – Maiswafels. Eentje belegd met pindakaas en banaan. Eentje met pompoenhummus en kipfilet en eentje met huttenkase en blauwe bessen.

10.00 u – Blauwe bessen.

10.30 u – Smart bar Cruncy Peanut Caramel.

12.30 u – Gevulde paprika met vegetarisch gehakt, pastinaak, courgette, tomatenpuree, flink wat kruiden en een homp huttenkase. Overgebleven van dinsdag.

15.30 u – Optimel Griekse Stijl vanille & een cappuccino met sojamelk.

19.00 u – Uiteten bij Cook: Eendenborstfilet met een rood wijntje.

 

Vrijdag

Vandaag een vrije dag, maar dat betekent niet dat mijn gewoontes veranderen. Oke, ik sta wat later op en de koffie verdwijnt…

08.30 u – Maiswafels. Eentje belegd met pindakaas en banaan. Eentje met pompoenhummus en kipfilet en eentje met huttenkase en blauwe bessen (voor het sporten).

11.00 u – Optimel Griekse Stijl vanille.

12.30 u – Gevulde paprika met vegetarisch gehakt, pastinaak, courgette, tomatenpuree, flink wat kruiden en een homp huttenkase. Er was heel veel overgebleven dinsdagavond.

15.30 u – Een paar ongezwavelde abrikozen, een Snack a Jack caramel & een blikje Coca Cola zero cherry.

19.00 u – Homemade rendang met sajoer boontjes (bereidingstijd: 3 uur…).

21.00 u – Speciaalbiertje(s) in de kroeg.

In het weekend laat ik het tracken los en probeer ik gewoon gezonde keuzes te maken op gevoel. Wat leer ik nou van bovenstaand overzicht? Nou, ik kijk of ik voldoende daily essentials binnenkrijg. Deze week valt me op dat ik nauwelijks volkorenproducten heb gegeten en weinig fruit. Dit weekend wordt het dus volkorenbrood (van de bakker op de Ten Katemarkt) en vers fruit, ook van de markt. Fijn weekend!

 

Een gedachte over “Weekmenu #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s