Slawraps met Thaise kip!

Aziatisch eten is iets wat we toch wel elke week proberen te doen. Onderstaande ingrediënten hebben wij dan ook standaard in huis, vers of in de vriezer. Zeker een aanrader, net zoals dit recept voor slawraps met Thaise kip. Niet te moeilijk en boordevol smaken. 


Ingredienten (2-3 personen): 

500 gram kipgehakt
1 stengel citroengras (sereh)
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 cm laos
1 komkommer
1 rode ui
200 gram taugé
Thaise basilicum
Koriander
IJsbergsla
4 el pandanrijst (jasmijn)
Olie

Voor de dressing:

Sap van 2 limoenen
3 el vissaus
1 el sojasaus
1 el sriracha
1 tl suiker

Benodigdheden: Wok, vijzel/keukenmachine, een paar schaaltjes


Bereiden (20 min): Halveer de komkommer en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer & rode ui in dunne ringen en hak het citroengras, de rode peper, knoflook en laos fijn. Hak de basilicum en koriander grof. 

Verhit een droge wok en bak hierin de rijst tot hij lichtbruin kleurt. Doe het in de keukenmachine of in de vijzel en maal tot fijn broodkruim. Verhit de olie in de wok en roerbak de sereh, rode peper, knoflook en laos tot ze geuren. Haal uit de wok en zet apart. Roerbak nu het kipgehakt tot het gaar is en bruin kleurt. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten goed te mengen in een schaaltje. Voeg het serehmengsel en een paar eetlepels van de dressing toe aan het kipgehakt. Bak nog een minuut of 5. Doe de rest van de dressing in een grote kom, voeg het gehakt, de taugé, rode ui, komkommer, koriander, gemalen rijst en Thaise basilicum toe. Hussel alles door elkaar, schep het mengsel in een slablad en geniet!


Tip: de jasmijnrijst is geen must, maar zorgt wel voor een knapperige bite. Ook kun je de Thaise basilicum vervangen door normale basilicum, echter smaakt het dan minder Thais :).

Geinspireerd door Little Spoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s