Bewuste brownie

Jaaa, ik was jarig op de eerste dag van de lente en dat moest gevierd worden. Aangezien bij ons op kantoor wekelijks wel wat te vieren valt leek het me verstandig om een gezonde traktatie te maken. Een brownie die eruit ziet als een zoet, vet en ongezond stuk cake, maar het tegendeel is waar. En wel door de volgende ingrediënten…


Ingrediënten (1 flinke cake): 

75 gram dadels
2 blikken van 400 gr zwarte bonen
3 eieren
35 gr whey vanille
3 el honing
50 gr cacaopoeder
3 theelepels bakpoeder
250 gr magere kwark
2 handjes walnoten
Beetje olie

Benodigdheden: Cakeblik, mengkom, staafmixer, bakpapier, vergiet


Bereiden (10 minuten + 35 minuten oventijd): Verwarm de oven op 180 graden. Week de dadels een kwartiertje in kokend water en haal de pit eruit. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze heel goed af met koud water (maar echt heel goed!). Doe alle ingrediënten (behalve de olie & walnoten) in de mengkom en mix tot een gladde massa met de staafmixer. Voeg daarna de walnoten in stukjes toe en meng goed door.

Vet het bakpapier in met de olie en leg deze in de bakvorm. Giet het mengsel in de met bakpapier bekleedde bakvorm en stop de bakvorm in de oven voor ongeveer 30 min. Kijk of de brownie goed gaar is door er met een satéstokje in te prikken. Is deze nog nat? Dan nog heel even in de oven doen maar zorg dat hij niet helemaal droog gebakken wordt.


Tips: Ook lekker om er blauwe bessen, frambozen, gedroogd fruit of stukjes chocolade doorheen te doen.
Inspiratie: heel veel mensen, maar met name Personal Body Plan & Jenny Alvares

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s