Lunch

Waldorfsalade

De zomer komt eraan en dus is het weer tijd voor frisse salades! Zelf vind ik knolselderij altijd een beetje een wintergroente, maar niets blijkt minder waar. Combineer het met onderstaande ingrediënten en je krijgt deze heerlijke waldorfsalade!


Ingredienten (2 personen):

150 gr gerookte kipfilet
Een halve knolselderij
1 appel
150 gr augurk
150 gr wortel
1 handje walnoten
200 gr magere kwark
1 eetlepel mosterd
Platte peterselie
Peper/zout

Benodigdheden: snijplank, mengbak, pan


Bereiding (15 min): Zet een pan op met kippenbouillon en breng aan de kook. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukjes. Doe de knolselderij in de kippenbouillon en laat koken voor ongeveer 3 minuten. Giet en spoel goed af met koud water.

Snijd de gerookte kip, wortel en augurk in kleine stukjes. Meng de kwark met de mosterd in de mengkom en doe hier de kip, wortel, augurk, knolselderij en walnoten bij. Roer goed door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe en maak af met peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s