Sinaasappel-speculaas kwarktaart

Het is bijna Sinterklaas! En bij Sinterklaas hoort speculaas. Natuurlijk willen we wel een beetje balans houden in deze decembermaand en dus bedacht ik een gezonde kwarktaart. Een kwarktaart met sinaasappel omdat dit bij de winter hoort, maar ook met echte stukjes speculaas want die smaak kan gewoon niet nagemaakt worden. Succes met het maken van de sinaasappel-speculaas kwarktaart!


Ingredienten (8 stukken):

80 gram havermout
80 gram speculaas
40 gram boter
1/2 tl speculaaskruiden
900 gram Optimel kwark sinaasappel abrikoos
6 blaadjes gelatine
100 gram zuivelspread light
2 sinaasappels (sap + rasp)

Benodigdheden: springvorm, staafmixer, blender, mengkom, pannetje, bakpapier, rasp


Bereiden (10 min + 2 uur koelkasttijd): Doe de havermout met speculaas en speculaaskruiden in de blender en mix het tot een fijne massa. Verwarm ondertussen de boter. Zodra de boter gesmolten is voeg je het havermout/speculaasmengsel erbij. Bekleed de springvorm met bakpapier, vet het eventueel nog even extra in en verdeel het geheel over de bodem van de springvorm. Zet het in de koelkast.

Pak de mengkom en voeg de optimel kwark samen met de zuivelspread samen. Mix met de staafmixer tot een gladde massa. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water zodat het glibberig wordt. Rasp de schil van de sinaasappel en knijp het sap uit in het pannetje. Voeg de rasp toe en warm op. Zodra het begint te borrelen draai je het vuur uit en voeg je de gelatineblaadjes toe. Roer totdat de gelatine niet meer zichtbaar is. Voeg dit mengsel toe aan het kwarkmengsel en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de havermout/speculaasbodem. Zet een paar uur in de koelkast totdat het een stevige taart is geworden.


Geïnspireerd door Jelmer de Boer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s