Zwarte bonen brownie met sinaasappel

Ik hou gewoon echt enorm van sinaasappel in combinatie met chocolade. Wat dacht je van Pim’s koekjes of van die chocoladesnippers met sinaasappel erin…HEAVEN! Ze zijn echt zo goed en daarom moest er ook een nieuwe variant komen van de zwarte bonen brownie. Je raadt het al: zwarte bonen brownie met sinaasappel :D. Een gezonde brownie die zo smeeuig is als een echte calorierijke brownie en dan ook nog eens met sinaasappel..de hemel dus!


Ingrediënten (1 flinke cake): 

1 blik van 400 gr zwarte bonen (265 gram uitgelekt)
40 gram rauwe cacao
2 eieren
1 sinaasappel (sap & rasp)
2 medjoel dadels (50 gram ongeveer)
2 theelepels bakpoeder
50 gram magere kwark
Beetje olie

Benodigdheden: Cakeblik, mengkom, staafmixer, bakpapier, vergiet


Bereiden (10 minuten + 45 minuten oventijd): Verwarm de oven op 180 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze heel goed af met koud water (maar echt heel goed!). Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de mengkom en mix tot een gladde massa met de staafmixer. Voeg daarna de walnoten in stukjes toe en meng goed door.

Vet het bakpapier in met de olie en leg deze in de bakvorm. Giet het mengsel in de met bakpapier bekleedde bakvorm en stop de bakvorm in de oven voor ongeveer 45 min. Kijk of de brownie goed gaar is door te voelen of hij nog ‘beweegt’. Hij voelt dan nog heel zacht aan en moet dan nog heel even in de oven.


Inspiratie: het is een nieuwe versie van de brownie van Jenny Alvares

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s