Tomaten-paprikasoep met pijnboompitten

De winter is van start gegaan, de kou komt door de ramen naar binnen en het regent lekker veel. Wat wil je dan nog meer dan heerlijk bij de verwarming zitten, Netflix aan en een kop tomaten-paprikasoep op schoot?  


Ingrediënten (3 kommen):

5 paprika’s (rood/geel/oranje)
1 tl Italiaanse kruiden
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 blikken tomatenblokjes (á 400 gr)
Pijnboombitjes (naar smaak)
1 bouillonblokje
Olie
Peper/zout

 Benodigdheden: Ovenschaal, soeppan, staafmixer


Bereiden (30 minuten oventijd + 15 min.): Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui en knoflook in stukjes. Vet de ovenschaal in met een beetje olie en leg de paprika’s hierin. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en hussel goed. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten (of totdat ze zacht zijn).

Doe de rest van de olie in de pan, fruit de knoflook en ui en voeg de tomatenblokjes, bouillonblokje en basilicum toe. Als het te dik is, schroom niet om wat water erbij te doen. Ik hou van dikkere soep, maar anderen vinden dat minder lekker. Zodra de paprika’s klaar zijn voeg je ook deze toe aan de pan en kook je alles nog 10 minuten. Bak ondertussen de pijnboompitjes op laag vuur. Pureer de soep tot een egale massa. breng op smaak met peper en zout en strooi net voor serveren de pijnboompitjes erover.


Inspiratie: heerlijk met een warm broodje met mozzarella, pesto & pijnboompitjes 

Een gedachte over “Tomaten-paprikasoep met pijnboompitten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s